Despre mine

Fotografia mea
Imi plac cartile vechi si mirosul lor, bibliotecile mari si pline de carti care asteapta sa fie descoperite, gargaritele, fluturii colorati, florile, caii, culorile colorate, zambetele si mai ales oamenii veseli pentru ca asa sunt si eu, cerceii mari si mici, Breezer-ul cu aroma de pepene rosu vara si iarna...iarna vinul fiert cu piper, scortisoara si mar, parfumul Addict, esarfele, rochiile, marea si frape-ul a la Bibi, apusul soarelui in mare, cerul luminat de mii de stele din noptile de vara de la Vadu, muzica, filmele de groaza, fotografiile,lumanarile parfumate si esentele tari, mirosurile care-mi trezesc amintiri despre oameni si locuri si orice este cu vanilie sau miroase a vanilie si multe multe altele...

vineri, 11 decembrie 2009

Revolutie la munca

Azi, intr-un final, cineva a reusit sa puna punctul pe "i" in ceea ce priveste modul de tratare al salariatilor din cadrul companiei in care lucrez, de catre conducere, printr-un mail trimis pe Headquarter....si bineinteles ca de aici s-a pornit un intreg lant de mailuri care circula prin toata compania, inclusiv prin teritoriu. Mailul a plecat de la o angajata dintr-o unitate teritoriala, unde intr-adevar conditiile de munca sunt insuportabile, ca la politie...nu ai voie sa te ridici de la birou, nu ai voie sa vorbesti la telefon, nu ai pauze, pauza de masa trebuie sa fie cat mai scurta(eventual sa-ti pasezi mancarea de acasa si la servici sa o bei...cam atat de scurte ar trebui sa fie pauzele), nu ai voie sa ai un pahar de apa pe birou, ore suplimentare neplatite, faptul ca trebuie sa cunostii mii de produse si sa fii intotdeauna capabil sa zambesti si sa faci fata tuturor intrebarilor, uneori stupide, venite din parte clientilor sau potentialilor clienti si ceea ce cred ca este cel mai important lipsa de comunicare si toate astea pentru un salariu mizerabil care iti ajunge doar ca sa supravietuiesti si nici macar.

Ceea ce ma uimeste este ca acel prim mail a avut multi sustinatori mai apoi, care, au indraznit sa vorbeasca...nu ma gandeam ca exista asa de multi angajati care sa fie in stare sa-si spuna of-ul publicului larg...dar ceea ce nu stiu ei este ca persoana care a fost scanteia acestei revolte va pleca din companie, adica si-a dat deja demisia si nu va fi afectata pentru ca si-a spus opiniile...dar restul cu siguranta vor fi afectati.


Una dintre colege a asociat imaginea alturata cu ceea ce se va intampla cu cei care au indraznit sa-si zica opiniile, ideile etc :D. S-ar putea sa aibe dreptate :)))!



Adevarul este ca aceasta companie este una dintre primele 3 in domeniu, de pe piata romaneasca, si totusi are cele mai mici salarii si nu ai sa vezi multi oameni multumiti de salariul lor si aici ma refer la oamenii mici, sclavii de pe plantatie nu la manageri, directori etc.

Era de asteptat sa fie si o opinie contra intre toate celelalte care spun adevarul...acum nu stim ce ascunde domnisoara/doamna respectiva...poate ca ea are mai multe beneficii decat restul, poate a stiut ce si cum sa pupe...neinteresant...dar pe de o parte trebuie sa-i dau si ei dreptate daca nu-ti convine nu te tine nimeni legat de scaunul de la birou si implicit de aceasta companie(cu toate ca la CV da bine numele companiei)...esti liber sa pleci. Aici intervine intrebarea...unde sa pleci pe criza asta cand nimeni nu face angajari si chiar daca face fiti siguri ca nu pe cine stie ce salarii ?!?!?

Deci, alternativa, cel putin pentru moment, este sa fii flexibil, sa reusesti sa te adaptezi pentru a-ti tine job-ul si a lua un nenorocit de salariu. Atentie asta nu inseamna sa renunti la viata ta personala, la tine, la personalitatea ta, la felul tau de a fi, la conceptiile si principiile tale...

2 comentarii:

  1. important este si sa reusesti sa-ti dai seama cand este cazul sa lupti si modul prin care sa o faci. ar fi fost frumos ca respectiva colega sa nu fi demisionat, sa fi ramas pe baricade si sa fi asteptat sa ii puna in situatia de a o da afara... indiferent de consecinte.

    RăspundețiȘtergere
  2. Deja isi daduse demisia, probabil mailul respectiv a fost o refulare...nu cred ca era planuit.

    RăspundețiȘtergere